top of page
IMG_0883.HEIC

Gør din bolig klar til et
LYN-salg

Drømmer du om et hurtigt boligsalg i Hammel og omegn? 

Så følg de 8 tips og kom hurtigere i mål med dit boligsalg

De fleste, der skal sælge hus, drømmer om en hurtig handel til en god pris.

Du kan med ganske få midler øge chancen for et godt boligsalg, ved at gøre dit hus salgsklar og gøre det så indbydende som muligt. Og faktisk er der en del ting, du kan gøre for at forbedre købers førstehåndsindtryk, uden at det koster dig en krone.

 

Andre tiltag kan tilmed gøre huset mere værd. Det kræver ofte større eller mindre investeringer og kan være mere besværlige eller kræve hjælp fra fagfolk. Derfor bør disse større investeringer overvejes grundigt, inden du kaster dig ud i dem. Det kunne tænkes at køberne havde andre planer og så bliver det nemt spild af tid - du kan eventuelt booke en samtale med mig som ejendomsmægler, hvor vi drøfter hvilke forbedringer der giver mening at udføre, samt hvilke der er spild - du kan booke her

 

Du kan sikkert huske det fra da du kiggede efter din nuværende bolig, en potentiel køber vil have alle sanser åbne, når han eller hun besøger dit hjem. Og det kan du som sælger udnytte, når du vil gøre dit hus mere salgbart. Når en køber kommer er førstehåndsindtrykket det vigtigste. Prøv derfor at forestille dig, hvordan dit hus ser ud, hvis man ser det med nye øjne:

 • Hvordan ser huset ud fra vejen af?

 • Hvordan opleves huset, når man træder ind i det?

 • Virker det lyst eller mørkt?

 • Er det rodet eller ordentligt?

 • Virker det trangt eller rummeligt?

Jeg anbefaler altid man får hjælp af en nabo, et familiemedlem eller en kollega, der ikke ofte har været i huset før, til at gennemgå huset og udpege de ting, som virker mørkt eller rodet - og bed dem gerne om at være helt ærlig, de hjælper dig i sidste ende. På den måde kan du få øje på, hvor du skal rydde op, lukke lys ind og gøre huset klar til salg.

 

Måske kan du også huske, hvorfor du i sin tid faldt for huset.

Luk lyset ind i hjemmet
mørk.jpeg

Lys er noget af det vigtigste for mange boligkøbere, så det gælder om at få din bolig til at virke så lys og venlig som muligt. En lys bolig virker også større For at din bolig fremstår lysere kan du nemt gøre følgende:

 • Træk gardinerne fra og persiennerne op. Fjern evt. gardinerne helt.

 • Puds vinduerne, så der kommer mest muligt lys ind.

 • Sørg for at alle lamper virker.

 • Mal mørke vægge og lofter i en lys farve, som reflekterer lyset.

 • Mal vinduerne hvide indvendigt

lys.gif
Ryd op og gør plads
Skærmbillede 2023-03-21 kl. 10.07.28.png

Ryd op - men lad være med at afpersonalisere

Dit hus virker større og mere indbydende, når der er ryddet op. Oprydningen er også vigtig i kælderen, i loftrummet og i andre depotrum. Når der er ryddet op og skabt orden, får køber et bedre indtryk af den plads og de muligheder, der er i huset.

For mange ting kan gøre huset uoverskueligt og få det til at virke mindre. Det er lettere for køberen at forestille sig, hvordan huset kan indrettes, og hvor deres egne møbler kan stå, hvis huset ikke er proppet med for mange ting. Hellere for få møbler end for mange. Få lette møbler gør, at rummene virker større.

 

Hvis huset er rent og ryddeligt, er det klar til salg, og det giver samtidig køberen et positivt indtryk af, at du har holdt dit hus godt, og det gør det mere værd i køberens øje.

 

Men lad være med at få det til at ligne et kedeligt hotel; efterlade noget personlighed. Folk køber ofte lige så meget ind i en livsstil som en ejendom.

Skærmbillede 2023-03-21 kl. 10.08.33.png
Vis, hvordan pladsen kan udnyttes
csm_10-gode-raad-Faa-styr-paa-rodet-teaser_01_9d504c528a.jpg

Mange hjem har store alrum, reposer eller andre kvadratmeter, der nemt kan virke som spildplads - og købere er bange for at spilde deres sparepenge på plads der ikke kan bruges. Det er en stor fordel, hvis du kan indrette dit hus, så du viser, at spildpladsen kan bruges til noget fornuftigt. Du kan fx indrette et kontor på reposen eller et tv-hjørne i køkkenalrummet. Har du et rum til overs som bare flyder med opbevaring, så indret det til opbevaring, eller giver det mening for huset, så indret det som et børneværelse - forældre elsker at forestille sig, hele deres famile være i hjemmet.

boernevaerelse_indretning.png
Gør dit hjem salgsklar med neutrale løsninger

At sælge hus er noget andet end at bo i det. Så længe du og din familie selv bor i huset, gælder det om at indrette det, så det bliver personligt og passer præcis til dine/jeres behov med den indretning, de møbler og de farver på væggene, som I holder af.

Hvis du skal sælge hurtigt, handler det på om at få så mange potentielle købere som muligt til at se mulighederne, og drømme om at deres familie skal bo i netop DIT hus.

Huset skal måske på samme tid appellere til både unge familier med små eller større børn, singler og ældre par uden børn. Da det er et umuligt at indrette en bolig, så den passer til alle typer købere, er min anbefaling at du forsøget at få huset til at virke så neutralt som muligt.

Har du mange festlige farver på vægge og lofter, kan du male væggene i en neutral lys farve, som ikke generer nogen, og som samtidig får rummene til at virke større og lysere. Hvis du har mange møbler og nipsgenstande, kan du opmagasinere nogle af dem - igen for at rummene virker større.

Med færre møbler og ting og en neutral indretning vil købere bedre kunne forestille sig at bo i huset, end hvis væggene er grønne, gule og røde samtidig med at rummene er fyldt med personlige minder og mange forskellige møbler. 

Maksimer kantstens-looket
kerb-2c-graph.webp

Det første køberne ser når de kommer til boligen, er huset set fra kanstenen nærmest huset. De færreste købere parkerer helt oppe i indkørslen, men sørger for at holde sig ude på vejen. Sørg derfor for at det første de ser er indbydende og giver lyst til at se mere af boligen. Køberne har ofte truffet en beslutning ud fra de første få minutter ved huset.

Du kan på grafen se de elementer som køberne vurderer påvirker dem mest fra kanstenen. Mange af disse vil ved udskiftning koste en stor pose penge. dog findes der billigere løsninger, som f.eks.:

 • Rens taget for mos og alger

 • Giv vinduerne en god vask og eventuelt lak eller maling

 • Sørg for at der er ryddet for store buske osv

 • Sørg for indkørslen ikke er fyldt med ukrudt og er ujævn

 • Mal udvendigt træværk

 • Sørg for fordøren er i god stand, skal åbne og lukke nemt, samt have et flot udtryk

Få færdiggjort mindre reperationer

Få lavet alle de små ting, du overhovedet kan - mange sælgere ser ikke disse små fejl og manler som værende en stor ting ifm. hussalget, jeg oplever dog at mange købere bare ønsker at flytte ind i huset som det er, og hellere vil bruge tid og penge på at skifte køkkenet end at reparere ødelagte fliser i haven eller mursten der skal skiftes. 

Mange bække små - ligeledes når køberen ser huset for første gang, vil vedkommende have dannet sig et overblik hjemmefra, hvilke større ting de ønsker at ændre ved boligen, f.eks. nyt køkken, bad eller lignende. Derfor har de allerede budgetteret med dette i deres økonomi. Kommer køberne så ud til en bolig med mange små fejl, vil disse hurtigt fylde mere end drømmene om et nyt køkken, da vejen dertil bliver længere. Sørg derfor for at kigge dette igennem:

 • Er der løse dørhåndtag

 • Er der huller i vægge (indendørs og udendørs)

 • Er der fliser der nemt kan skiftes?

 • Er der slidte gulve, der kan slibes ned

 • Er hækken blevet for stor

 • Er buske og træer ude af kontrol

 • Er terassen ikke passet henover vinteren

 • Er græsset ustyrlig

Hvis du er meget ferm med hænderne, er det muligt ifm. salg af din bolig, at få en byggesagkyndig ud og lave en førsyns-rapport, denne giver dig indsigt i hvilke fejl og mangler der i sidste ende vil være på tilstandsrapporten.

Tænk på alle købers sanser

Når køberen kommer er det bestemt ikke kun hvad de ser, som danner grundlag for om lige netop din bolig skal være deres kommende hjem. Tænk derfor alle sanser ind i processen før du sætter til salg. Du har sikkert selv oplevet noget så simpelt som lugtesansen, der er ikke samme duft/lugt ved naboen som der er ved dig selv.

 • Føle-sansen: Hvordan føles det at komme ind i hjemmet, er der varmt/koldt, rart? Sørg for at der er varmt nok, så køber ikke fryser. Stil ligeledes gerne lidt levende lys frem, det giver en god oplevelse

 • Lugte-sansen: Her kan du igen tage fat i naboen, en ven eller lignende, for du ligger ikke mærke til hvilken lugt eller duft der er i dit hjem. Sørg for at der er en ren og venlig duft i hjemmet, stil gerne et par duftpinde på badeværelset ( men pas på det ikke bliver for meget). HER ER DEN STØRSTE OPFORDRING - Hvis du ryger eller har dyr skal du være særlig opmærksom på at lugten omkring røg eller dyr ikke er i huset. Det skræmmer køberne væk!

  • Et lille fif kan være at bage en gang boller inden et åbent hus, eller sætte kaffen over​

 • Høre-sansen: Denne er sværere at gå til, men hvilke lyde er der i huset. Er der f.eks. larm fra radiatorer eller en brandalarm som mangler batteri, sørg for at der er så få lyde som generer som muligt - vi skal helst kunne høre fuglefløjt ;)

 • Syns- sansen: Sørg for at dit hjem er nemt at gå til, der skal helst ikke være for meget som forstyrrer øjet.

Vælg den rigtige til opgaven
80c5a4f241fe470b934c150e584f5678.jpg

Når dit hus skal sælges er det en stor proces du sætter i gang. Mange ser muligheden for selv at sælge sin ejendom - for hvem kender ejendommen bedre end dig? 

Det betaler sig dog ofte at tage fat i en professionel ejendomsmægler til at sælge din bolig. Det gør at du er sikker på du får sat den rigtige pris fra starten, samt at de potentielle købere får den rigtige oplevelse på fremvisning. Forestil dig selv at være køber, vil du føle samme frie rum, hvis sælger var lige ved siden af - ligeledes har jeg som mægler mulighed for at tale med køberne omkring deres holdninger til boligen, hvilket kan være svært som sælger, da køberne nok ikke vil være helt ærlige.

Tal fra USA viser at du som sælger får sværere ved at sælge din bolig til den rigtige pris, hvis du selv kaster dig ud i kunsten "at sælge ejendomme" - tallene viser at man som sælger kan se frem til en lavere pris på sin bolig på op mod 20%*   

*https://www.realestatewitch.com/fsbo-statistics/
 

Book en gratis og uforpligtende salgsvurdering hos din lokale ejendomsmægler

bottom of page