top of page

Kom godt i gang med dit boligkøb

Gør dig selv en tjeneste og følg de 10 nedenstående punkter - det vil gøre dit boligkøb væsentlig nemmere
Fastlæg dit boligkøbs-budget

1.

Punkt 1 i guiden til dig som boligkøber understreger vigtigheden af at fastlægge dit budget, før du begynder at søge efter en bolig. Det er afgørende at have en klar idé om, hvor meget du har mulighed og lyst til at betale for din nye bolig, da det kan hjælpe dig med at indsnævre dit søgefelt og undgå at spilde tid på ejendomme, der er uden for din rækkevidde.

At fastlægge dit budget kræver, at du sammen med banken tager en ærlig vurdering af din økonomiske situation og tager hensyn til dine nuværende indtægter og udgifter, samt hvilke udgifter du skal forvente ifm. din nye bolig. Du skal også overveje dine fremtidige økonomiske mål, såsom opsparing, investering, pensionsplanlægning og drømme der kræver en god økonomi.

Når I har fastlagt dit budget, er det vigtigt at holde sig til det og undgå at overskride dine økonomiske grænser. Det kan være fristende at gå efter en bolig, der overstiger dit budget, men det kan føre til alvorlige økonomiske udfordringer.

Ved at fastlægge dit budget og holde dig til det, kan du være sikker på at finde en bolig, der passer til dine økonomiske behov og sikre, at du kan opretholde en stabil og sund økonomisk situation i fremtiden.

Der findes flere måder at finde og fastlægge dit budget. Jeg vil som ejendomsmægler ikke rådgive dig til hvad der ift. belåning er bedst for dig - men jeg vil anbefale du booker et møde med 2-3 banker, for at sammenligne deres tilbud. I banken vil du kunne blive forhåndsgodkendt eller få et købsbevis på et givent beløb, som giver dig muligheden for at slå hurtigt til ved den rigtige bolig. - Book en gratis køberkonsultation med mig som ejendomsmægler, hvor vi sparrer omkring dine drømme og økonomiske situation

Prioriter dine krav.

Punkt 2 i min guide til boligkøbere fokuserer på vigtigheden af at prioritere dine krav, når det kommer til boligens egenskaber. Når du begynder at søge efter en bolig, er det vigtigt at have en klar idé om dine must-haves og nice-to-haves, så du kan fokusere din søgning og undgå at spilde tid på ejendomme, der ikke opfylder dine behov. Og vigtigst af alt, om dine og familien har samme drømme og forventninger til hvad der er must-haves og nice-to-haves.

Must-haves er forskellige fra familie til familie, men kan omfatte faktorer som placering, antal soveværelser, badeværelser og parkeringspladser. Disse er de elementer, der er absolut nødvendige for at opfylde dine behov og krav til en bolig - det er ofte mere håndgribelige elementer, som kan indsnævre din søgning på boligmarkedet..

Nice-to-haves kan være elementer, der øger komforten og livskvaliteten i din nye bolig, men som ikke er afgørende for dit valg - det kan ligeledes omfatte egenskaber som du kan tilføre til boligen senere. Dette kan omfatte funktioner som en pool, en stor have eller et walk-in closet.

Ved at prioritere dine krav og nøje overveje, hvad der er vigtigst for dig, kan du fokusere din søgning på de ejendomme, der bedst opfylder dine behov og reducere tiden brugt på at se på ejendomme, der ikke passer til dine krav. Dette kan også hjælpe dig med at undgå at blive overvældet af muligheder og holde fokus på de egenskaber, der er vigtigst for dig og din familie.

At have en klar idé om dine must-haves og nice-to-haves kan også hjælpe dig med at træffe en velinformeret beslutning om, hvilken bolig der passer bedst til dine behov og give dig tillid til din beslutning om at købe en ny bolig.

Er du helt på bar bund, så lav en liste med familien over alle de ting som I gerne vil have i boligen. Sæt så mange af disse punkter ind i søgefunktionen her. 

Kommer der mange boliger frem, eller er der enkelte at vælge imellem? hvis du ikke får nok valgmuligheder vil jeg anbefale at gå din liste igennem og prioritere hvad der er vigtigst for dig og din familie!

2.

Gør dit hjemmearbejde

3.

Når du har fastlagt dine must-haves og nice-to-have, skal du til at gøre dit hjemmearbejde. Du skal her undersøge hvilke elementer for boligens placering, stand osv. som du ønsker. Er du i tvivl om hvad områderne kan for dig og din familie, kan du se mere i min guide her

Når du har fastslået et område som du tror vil passe til dig og din familie, vil jeg anbefale at gå og køre ture i området, her får du muligheden for at danne dit eget indtryk af området. Du kan også komme i tale med beboere i området, de kender området bedre end nogen anden, og ved hvor stierne til skole, børnehave osv. er - De kender ligeledes datoerne for vejfesten ;)

Når du fastsætter dine forventninger, skal du overveje, hvad der er realistisk og praktisk muligt, og hvad der er urealistisk eller overambitiøst. Det kan omfatte ting som størrelsen på boligen, dens placering, stand og pris. Tag eventuelt ud på åbne huse, som ejendomsmæglerne holder, for boliger i din prisklasse og se om dine forventninger passer til din økonomi - alternativt skal du tilbage til punkt 1 eller 2, ved enten at finde flere penge til dit drømmehjem, eller flytte nogle kriterier som f.eks. beliggenheden.

At have realistiske forventninger kan hjælpe dig med at undgå skuffelse og frustration, når du leder efter en bolig. Det kan også hjælpe dig med at træffe en velinformerede beslutning om, hvilken bolig der passer bedst til dine behov, og reducere risikoen for at træffe en impulsiv beslutning, som du senere vil fortryde.

Se flere boliger - og helst efter hinanden

Punkt 4 i guiden til boligkøbere er at se flere ejendomme, inden du træffer en beslutning. Dette er en vigtig faktor at overveje, da det giver dig mulighed for at sammenligne forskellige ejendomme og vælge den, der passer bedst til dine behov.

Når du ser flere ejendomme efter hinanden, kan du sammenligne og prioritere forskellige funktioner og fordele ved hver ejendom. Du kan også evaluere placeringen og omgivelserne, størrelsen og layoutet af boligen og dens generelle stand. Denne øvelse skulle helst gøre så du nemmere kan tilrette dine must-haves og nice-to-have

Det er vigtigt at se flere ejendomme, fordi det kan give dig en bedre fornemmelse af, hvad der er tilgængeligt på markedet, og hvad du kan forvente at få for dine penge. 

Det er vigtigt at huske på, at at købe en bolig er en stor beslutning, og at du skal være sikker på, at du har fundet den rigtige ejendom, før du foretager dig noget. Ved at se flere ejendomme kan du tage en velinformeret beslutning og finde en ejendom, der passer til dine behov og dit budget. - Har du brug for professionel sparring til dine ønsker eller økonomi, kan du få mig som DIN repræsentant i boligkøbet, se mere her

4.

Kig ejendommen godt efter!

5.

Punkt 5 i guiden til boligkøbere er at være opmærksom på ejendommens tilstand, især hvis du overvejer at købe en ældre ejendom. Ældre ejendomme kan have skjulte problemer, som kan være dyre at rette op på, hvis de ikke opdages på forhånd. Som køber vil du fra ejendomsmægleren få udleveret en tilstandsrapport, heri vil fejl og mangler ved ejendommen være angivet - men vær opmærksom! Det behøves ikke at være dyrt at reparere en rød anmærkning (gammel k3´er) hvorimod en grå anmærkning (gammel k1´er) kan være en omkostningsfyldt affære.

Det er vigtigt at du også undersøger ejendommen nøje og sørge for, at du forstår dens tilstand, inden du træffer en beslutning om at købe. Dette kan omfatte en inspektion af ejendommen med en professionel, som kan afsløre eventuelle problemer, såsom strukturelle problemer, skimmelsvamp eller skjulte vandskader.

Hvis du køber en ældre ejendom, kan det også være en god ide at ansætte en professionel entreprenør eller en bygningsinspektør til at gennemgå ejendommen og identificere eventuelle problemer, som du måske ikke har opdaget selv. De fleste har fokus på tilstandsrapporten, men kloaken er ikke dækket i denne rapport! Derfor er min klare anbefaling at, når du ser en ejendom du overvejer at købe, betaler en professionel til at gennemse kloakken, forvent en omkostning på ca. 3 tkr. 

Ved at undersøge ejendommens tilstand nøje, kan du undgå at købe en ejendom med skjulte problemer, der kan være dyre at rette op på i fremtiden. Det kan også give dig en bedre idé om de potentielle omkostninger ved at eje og vedligeholde ejendommen på lang sigt MEN LAD VÆRE MED AT BRUGE DISSE REPERATIONER I FORHANDLINGEN - DER ER TAGET HØJDE FOR DISSE I PRISEN!

Ved at være opmærksom på ejendommens tilstand kan du tage en velinformeret beslutning og sikre, at du køber en ejendom, der er i god stand og passer til dine behov.

Undersøg ejendommens historie

Punkt 7 i guiden til boligkøbere er, at være klar over ejendommens historie. Det er en god ide at spørge sælgeren eller ejendomsmægleren om ejendommens historie, da dette kan give dig en bedre forståelse af eventuelle tidligere problemer eller reparationer, der er blevet udført.

Ejendommens historie kan omfatte tidligere ejere, tidligere reparationer, ombygninger eller renoveringer, tidligere problemer med skader eller miljøforurening og meget mere. Hvis du er opmærksom på ejendommens historie, kan det hjælpe dig med at forstå ejendommens tilstand og potentielle problemer på lang sigt.

Hvis der er blevet udført tidligere reparationer eller renoveringer på ejendommen, kan du også spørge om garantier eller dokumentation for det udførte arbejde. Dette kan give dig en bedre idé om, hvad der kan forventes af ejendommen i fremtiden og hjælpe dig med at træffe en velinformeret beslutning om købet.

Du kan også selv gøre en stor del af forarbejdet, ved at undersøge ejendommens arkiv. Du kan for de fleste kommuner finde det på https://www.weblager.dk/ - for Favrskov kommune kan du finde det her

På de offentlige arkiver kan du finde informationer omkring, tilladelser til ibrugtagning, tilbygninger, kloaktegninger, olietanksattester o.lign. 

6.

Undersøg ejendommen juridisk 

7.

Punkt 7 i guiden til boligkøbere er at undersøge ejendommens juridiske status. Det er vigtigt at sikre, at der ikke er nogen juridiske problemer med ejendommen, før du køber den.

Først og fremmest skal du kontrollere, om ejendommen er lovligt opført og godkendt af myndighederne. Hvis ejendommen er opført uden de nødvendige tilladelser, kan det medføre problemer senere hen. Her vil det give mening at få undersøgt BBR-ejermeddelsen, især for eventuelle opførte tilbygning, udbygninger osv. For står du med en bolig, hvor eventuelle bygninger ikke er godkendte, kan du i værste fald blive tvunget til at forestå og betale nedrivning og bortskaffelse.

Du bør også undersøge eventuelle servitutter eller begrænsninger på ejendommen, som kan påvirke dens brug eller værdi. Dette kan omfatte f.eks. adgangsrettigheder, rettigheder til brug af fælles faciliteter eller andre juridiske begrænsninger.

Endelig bør du også undersøge eventuelle retssager eller tvister, der involverer ejendommen. Dette kan omfatte f.eks. en retssag om ejendomsgrænser eller en tvist om ejendomsret.

Ved at undersøge ejendommens juridiske status grundigt kan du undgå at købe en ejendom med potentielle juridiske problemer, der kan være dyre eller vanskelige at løse senere hen. Det kan også give dig en bedre idé om de potentielle omkostninger ved at eje og vedligeholde ejendommen på lang sigt.

Det er en god ide at alliere dig med en professionel rådgiver, der kan hjælpe dig med at gennemgå alle de relevante dokumenter og sikre, at du træffer en velinformeret beslutning. - Book mig som din køberrådgiver, så gennemgår jeg alt relevant information, samt hjælper dig i mål med af finde og forhandle din drømmebolig.

Få en bygningsteknisk gennemgang

Punkt 8 i guiden til boligkøbere er at overveje at få en bygningsteknisk gennemgang af ejendommen. Dette kan hjælpe med at identificere eventuelle problemer med ejendommen, som kan være skjult under overfladen og dermed undgå ubehagelige overraskelser senere hen.

En bygningsteknisk gennemgang udføres typisk af en professionel bygningsekspert og omfatter en omfattende undersøgelse af ejendommens struktur, tag, facade, installationer og andre vigtige dele. Eksperterne kan identificere eventuelle skjulte problemer såsom skader på fundamentet, lækager, skader på taget, skjulte rørproblemer eller andre bygningstekniske problemer, som ikke kan ses med det blotte øje.

At få en bygningsteknisk gennemgang kan give dig en bedre forståelse for ejendommens tilstand og omkostningerne ved at vedligeholde den på lang sigt. Hvis der opdages problemer under gennemgangen, kan du også bruge disse oplysninger i forhandlingerne om prisen og eventuelle reparations- eller vedligeholdelsesarbejder, som skal udføres efter købet.

Det er en god ide at vælge en velrenommeret bygningsekspert, som har erfaring med lignende opgaver og kan levere en grundig og pålidelig rapport om ejendommens tilstand - fremfor kun at se boligen med din familie.

8.

Hav styr på alle omkostningerne

9.

Punkt 9 i guiden til boligkøbere er at være opmærksom på de omkostninger, der er forbundet med ejerskab af en ejendom. Det er vigtigt at have en realistisk forståelse for de omkostninger, du vil blive pålagt som ejer af en ejendom, da dette vil påvirke din evne til at betale for ejendommen og opretholde den på lang sigt. Disse omkostninger finder du i det udarbejdede salgsmateriale fra en professionel ejendomsmægler.

Nogle af de omkostninger, du skal være opmærksom på, inkluderer ejendomsskat, forsikringer, vedligeholdelse og reparationer. Ejendomsskat er et afgift, som du skal betale til din kommune, baseret på ejendommens værdi og størrelse. Forsikringer er også vigtige at have for at beskytte dig mod potentielle skader eller tab på ejendommen, og priserne varierer afhængigt af forskellige faktorer som beliggenhed, ejendommens tilstand og værdi.

Vedligeholdelse og reparationer er også en væsentlig omkostning ved ejerskab af en ejendom, disse er ikke indeholdt i den salgsopstilling du får fra ejendomsmægleren. Det er vigtigt at have en realistisk forståelse for, hvor meget det vil koste at opretholde og reparere ejendommen på lang sigt, og at have en plan for at håndtere disse omkostninger.

Det er vigtigt at have en realistisk forståelse for de omkostninger, der er forbundet med ejerskab af en ejendom, før du træffer en beslutning om at købe. Dette kan hjælpe dig med at planlægge dit budget og sikre, at du har råd til ejerskab af en ejendom på lang sigt.

Få hjælp af en købermægler!

Punkt 10 i guiden til boligkøbere er at overveje at få professionel hjælp fra en ejendomsmægler, som kan repræsentere dig i købet - for husk den mægler du møder på fremvisningen repræsenterer sælger! En ejendomsmægler kan være en uvurderlig ressource i købsprocessen og hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om køb af en ejendom.

Jeg kan som en erfaren ejendomsmægler hjælpe dig med at navigere i de komplekse juridiske og finansielle aspekter af købsprocessen og hjælpe dig med at undgå potentielle faldgruber og problemer. Jeg kan også hjælpe med at forhandle prisen på ejendommen og sikre, at du får den bedste aftale muligt.

Jeg kan, som ejendomsmægler, også give dig råd og vejledning om, hvilke skridt du skal tage i købsprocessen. Her kan jeg hjælpe dig med at finde passende ejendomme, planlægge visninger, forhandle pris og kontraktvilkår, og også hjælpe med at facilitere kommunikation mellem dig og sælgeren.

Det er vigtigt at finde en pålidelig, erfaren og lokal ejendomsmægler, som du føler dig tryg ved at arbejde sammen med.

At få professionel hjælp fra en ejendomsmægler kan give dig ro i sindet og sikre, at du træffer en informeret beslutning om køb af en ejendom. - Se mere om at have mig som din køberrådgiver til køb af bolig i Hammel og omegn her

10.

Lad mig sikre dig et godt køb

Jesper, Køber i Hammel

Vi har købt et fantastisk hus. Tusinde tak for sparringen med dig omkring relevante huse til vores familie. Vi har følt os i trygge hænder fra start til slut
bottom of page